Protestna šetnja i u Podgorici
Podgorica, foto: Screenshot

Skupovi u više gradova

Protestna šetnja i u Podgorici

Grupa građana Podgorice prošetala je nakon molebana od hrama Hristovog Vaskrsenja ka zgradi Javnog servisa, gdje je na kratko blokira raskrsnice, zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini.

Policija je pratila okupljene, koji su se kasnije uputili ka centru grada.

Nikšić: DF pozvao da se sačekaju odluke Episkopskog savjeta

Portparol Demokratskog fronta (DF) Marko Kovačević pozvao okupljene u Nikšiću da sačekaju odluke Episkopskog savjeta Crne Gore do sjutra i pozvao ih da se mirno raziđu.

Grupa građana Nikšića okupila se i večeras kod hrama Svetog Vasilija Ostroškog odakle je krenula u protestnu šetnju.

Treći dan zaredom građani organizuju proteste zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini.

Okupljanje je počelo u 18 sati.

1ca459ae7d007209687412dbddf84bd1

Nikšić, foto: RTCG

Podsjetimo, grupa građana je i sinoć održala protest. Oni su se okupili oko 18 sati ispred Hrama Svetog Vasilija, nakon čega su počeli da blokiraju ulice na glavnom kružnom toku, konstantno prelazeći preko pješačkih prelaza. Policija je upozorila okupljene da skup nije prijavljen u skladu sa zakonom i da ne mogu blokirati saobraćajnice. Policija je privela nekoliko osoba.

Grupa građana okupila se večeras i ispred Opštine Berane, odakle je krenula u protestnu šetnju do manastira Đurđevi stupovi, gdje će prisustvovati molebanu, prenosi Radio Berane.

Radio Berane navodi da su građani Berana na kratko blokirali magistralni put Berane – Bijelo Polje na saobraćajnom čvorištu na izlazu iz grada, ali su policijske snage uz upotrebu suzavca spriječile dalju blokadu.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.