Mandić: Zbog molbe Amfilohija odustali smo od protesta
Andrija Mandić

"Bili spremni da ginu"

Mandić: Zbog molbe Amfilohija odustali smo od protesta

Poslanik Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić kazao je da, nakon molbe mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, taj politički savez neće organizovati proteste ukoliko bude usvojen zakon o slobodi vjeroispovjesti.

On je na današnjoj sjednici parlamenta, na kojoj se raspravlja o budžetu za 2020. godinu, kazao da je Amfilohije od poslanika tražio da se suzdrže od radikalizacije.

"Da nas nije molio mitropolit, ovdje bi bilo hiljade ljudi... Da nas nije zamolio mitropolit da odustanemo, gorio bi parlament ako se ne bi povukao prijedlog zakona", istakao je Mandić.

On je kazao da su poslanici i pristalice Demokratskog fronta spremni da stradaju za crkvu i vjeru i istakao da su, kako je kazao, bili spremni da ginu.

"Odustali smo od onog što smo planirali na molbu mitropolita. Htjeli smo napravimo 'bugarsku skupštinu' ovdje. 'Bugarska skuština' je ona skupština koja ne može da se održi, a imali smo snage za to“, kazao je Mandić.

On je pozvao poslanike da ne glasaju za Vladin prijedlog i poručio da će, u suprotnom, kako je kazao, navući na sebe prokletstvo. Mandić je poručio da će apel ponoviti na sjednici u četvrtak.

"Ovaj zakon biće donijet vašim rukama, na vama će biti prokletstvo i grijeh. Desiće se mnoge ružne stvari i već bi se desile da nas mitropolit Amfilohije nije zamolio", kazao je Mandić.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je kazao da je je lijepo što je Amfilohije sugerisao poslanicima da se suzdrže od nasilja. On je poručio da niko neće napadati institucije države.

"Bratska molba i prokletstvo ne mogu da idu zajedno. Ovdje niko ne otima ništa, nego donosi zakon čija će implementacija ići u godinama pred nama", kazao je Brajović.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović zahvalio je mitropolitu Amfilohiju za ono šta je uradio i pozvao poslanike da glasaju kako žele.

"Ne plašim se ishoda. Nećemo učestvovati u radu parlamenta u četvrtak, nećemo dolivati ulja na vatru. Nećete nas uvući u brlog", kazao je Danilović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.