Bajraktarević: DRI uradio reviziju na naš zahtjev, za negativan nalaz nijesmo mi odgovorni
Plav

Bajraktarević: DRI uradio reviziju na naš zahtjev, za negativan nalaz nijesmo mi odgovorni

Jedan od prvih zahtjeva nove lokalne vlasti bio je da Državna revizorska institucija (DRI) izvrši reviziju poslovanja Opštine Plav, što smo i formalno inicirali na nadležnom odboru preko svojih predstavnika u Skupštini Crne Gore. Drago nam je što je DRI ispoštovala taj zahtjev i izvršila reviziju poslovanja naše Opštine, čime je na najbolji mogući način ukazala na stanje u kojem smo zatekli Opštinu kada smo krajem 2018. godine suštinski preuzeli vlast, a za koje naravno nijesmo mi odgovorni nego prethodna lokalna vlast, saopštio je predsjednik Mirsad Bajraktarević, povodom objavljenog Izvještaja revizije Završnog računa Opštine Plav za 2018. godinu.

On je istakao da u cilju ukazivanja na sve nepravilnosti u radu i konstatovanja stanja u kojem su zatekli Opštinu u avgustu 2018. godine, kada su preuzeli odgovornost za vršenje vlasti, ali i kako bi u narednom periodu ispravili nedostatke u radu lokalnih organa, zahtijevali su da DRI izvrši reviziju poslovanja.

"Preporuke navedene u Izvještaju DRI za Završni račun 2018. godine biće dragocjene u postupku potpunog usklađivanja poslovanja Opštine Plav sa novim zakonskim propisima. Od 22 preporuke dobar dio je već usvojen u toku 2019. godine, dok se na realizaciji ostalih predano radi.

U dogovoru sa DRI utvrđujemo najbolje mehanizme kontrole poslovanja i implementacije svih preporuka u cilju što boljeg i kvalitetnijeg funkcionisanja svih opštinskih organa.

Predstavnicima DRI zahvaljujemo na profesionalnom i kvalitetno obavljenom poslu prilikom rada na sastavljanju navedenog Izvještaja, i radujemo se našoj budućoj saradnji", kazao je Bajraktarević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.