Novi talas požara u Australiji, nakon smrti dva vatrogasca još jedna žrtva
Foto:Twiter

Novi talas požara u Australiji, nakon smrti dva vatrogasca još jedna žrtva

Zbog ekstremnih temperatura u djelovima Australije izdata su hitna upozorenja za slučajeve požara, dok je jedna osoba stradala u zoni zahvaćenoj vatrom. Vlasti u Viktoriji su saopštile da su aktivna 142 požara.

Upozorenja su izdata za Novi Južni Vels, veće djelove Sidneja, Viktorije i Južne Australije. Neki glavni putevi oko Sidneja bili su zatvoreni, a vlasti su molile ljude da odlože putovanja za božićne praznike, upozoravajući na nepredvidivost požara usled jakih vjetrova.

"Temperature iznad 40 stepeni Celzijusa i jaki vjetrovi stvorili su katastrofalne uslove koji dovode do širenja požara", rekao je šef vatrogasnih službi u pogođenim djelovima, prenosi Tanjug.

Posle stradanja dva vatrogasca, na čije vozilo je u četvrtak palo drvo, saopšteno je da je u Južnoj Australiji jedna osoba nađena mrtva, dok je druga teško povrijeđena.

Australija se već nedeljama bori protiv divljih požara u kojima je uništeno više od 700 domova i gotovo tri miliona hektara niskog rastinja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.