Kovačević: Svako svoj posao, naš nije ni vjera ni politika
Dragan Kovačević

Uprava za nekretnine

Kovačević: Svako svoj posao, naš nije ni vjera ni politika

Tokom jučerašnje rasprave u crnogorskom parlamentu, na tapetu je bila i Uprava za nekretnine koju su poslanici Demkratskog fronta prozvali zbog naloga područnim jedinicama da dostave podatke da li je bilo upisa vjerskih objekata u katastar nepokretnosti i po kom osnovu je taj upis vođen.

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević kazao je za Dnevne novine da je kao čelni čovjek tog državnog organa dužan da postupi u skladu sa zakonom i da poštuje naloge pretpostavljenih.

“Ne bavim se vjerskim i političkim pitanjima, niti bih komentarisao navode poslanika povodom osjetljivog pitanja crkve. Naše je da prikupimo tražene podatke, što smo uostalom i uradili, i time u konačnom, ispoštovali zakonsku proceduru koj a podrazumijeva administrativne poslove u nadležnosti Uprave za nekretnine, kazao je Kovačević.

Komentarišući spekulacije povodom prikupljanja podataka koji su u nadležnosti Uprave, a koje su se pojavile na pojedinim portalima, Kovačević kaže da su one političke prirode, a da se on i resor na čijem je čelu ne bave politikom, nego vrlo konkretnim, zakonom definisanim poslom, te da ne rade ništa što nije u njihovoj nadležnosti.

“Svako na svom terenu obavlja funkciju u skladu sa zakonom, a moja je u ovom slučaju bila da obezbijedim administrativne podatke na uvid pretpostavljenim, čime sam svoju dužnost, kao direktor Uprave za nekretnine ispunio i postupio u skladu sa ingerencijama shodno zakonu i poslovnoj etici Uprave na čijem sam čelu, pojasnio je Kovačević za DN.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.