Policajac ubio devet kolega
ilustracija

Policajac ubio devet kolega

Devetorica pripadnika avganistanske milicije je poginulo kada je na njih jutros otvorio vatru najmanje jedan njihov kolega, saopštilo je MUP te zemlje.

Iako su vlasti napad okarakterisali kao "insajderski", talibani tvrde da je riječ o koordinisanom i napad pobunjenika na kontrolni punkt pri čemu je, kako navode, ubijeno više od 20 pripadnika milicije.

Nepodudaranje broja žrtava je česta jer, ali talibani često preuveličavaju svoje tvrdnje, prenosi AP.

U toku je istraga šta se stvarno dogodilo u okrugu Karabahi, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Favad Aman ne navodeći koliko je bilo napadača.

Unutrašnji napadi se često dešavaju tokom 18-godišnjeg sukoba u Avganistanu, pri čemu su najčešće napadane američke i NATO trupe.

Ipak, kako se navodi, kada su ciljane snage avganistanskih snaga bezbjednosti, broj žrtava često je mnogo veći.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.