Kolić: Zakon o slobodi vjeroispovjesti je izborni PR Đukanovića i Markovića
Dženan Kolić, foto: DCG

Kolić: Zakon o slobodi vjeroispovjesti je izborni PR Đukanovića i Markovića

Ako je Demokratska partija socijalista (DPS) pomislila da će joj Zakon o slobodi vjeroispovijesti opet biti pogonsko gorivo za novi izborni proces i bježanje od izbornih reformi, ovoga puta se preračunala, saopštio je danas Dženan Kolić, poslanik Demokratske Crne Gore.

"To vam kaže Dženan Kolić, musliman iz Bijelog Polja, od oca Hazira i majke Zumrete. Čisto da bi imali moju kompletnu porodičnu genezu i kako me ne bi po vašoj ideološkoj matrici povezali sa bilo kim i na bilo koji način. Ja, musliman iz Bijelog Polja od oca Hazira i majke Zumrete, vam neću dozovoliti da me posvađate sa mojim komšijama, Bjelopoljcima, Crnogorcima i Srbima, sa kojima živim u bratskoj slozi, ljubavi i miru već decenijama. I sa kojima ću tako i nastaviti, jer napadače na pravoslavce prezirem na isti način kao i što prezirem one koji tri decenije, po vašem nalogu, napadaju i verbalno vrijeđaju muslimane i Bošnjake", naveo je Kolić u saopštenju.

On smatra da je Zakon o slobodi vjeroispovjesti, kako kaže, izborni PR Mila Đukanovića i Duška Markovića.

"To je potpuno jasno i građanima Crne Gore i međunarodnoj zajednici. Iza namjere da se podizanjem atmosfere nacionalnih i ideoloških tenzija pobjegne od sveobuhvatnih reformi izbornog zakonodavstva, stoji veoma prepoznatljiv rukopis DPS-a. Istim tim rukopisom prethodnih decenija potpisano je na stotine stranica različitih odluka i prećutnih sporazuma sa neformalnim koalicionim partnerima koji su imali samo jedan cilj - svađe i čuvanje fotelja," naveo je on.

On kaže kako se Đukanović sjetio da Zakon o slobodi vjeroispovjesti stavi na javnu raspravu godinu dana pred parlamentarne izbore 2016. godine.

"Nakon što su završeni izbori i nakon što je prošla izborna pljačka, Zakon je vraćen u ideološko-identitetski sef DPS-a, kao rezerva za nove ideološke prevare. Ista prevara je realizovana i u mandatu Duška Markovića. Nakon četiri godine mandata i četiri programa rada Vlade gle čuda, sjetio se da Zakon stavi u proceduru godinu dana pred parlamentarne izbore 2020. godine. U momentu kada je satjeran u ćošak, potpuno ogoljen i razotkriven, Đukanović opet otključava svoj ideološko identitetski trezor iz koga izvlači Zakon koji dijeli narode, nacije, vjere, braću, komšije i višedecenijske prijatelje", smatra Kolić.

Kolić smatra da je to Zakon koji svađa Muslimane sa Pravoslavcima, Katolike sa Muslimanima, Crnogorce sa Albancima, Srbe se Bošnjacima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.