Savršeno očuvana
Foto:Auto Scout

Savršeno očuvana "dvojka", prešla samo 30.000 km za 30 godina

Ovih dana počinje prodaja Golfa "osmice", ali na našim prostorima kultni status i dalje uživa "dvojka". I to ne samo kod nas jer, kako vrijeme prolazi, druga generacija Golfa sve je popularnija i u svojoj njemačkoj domovini.

Cijene dobro očuvanih polovnih primjeraka popularnog automobila u posljednje vrijeme toliko su porasle da su čak nadmašile iznose koji se za "dvojku" traže u regionu.

Ovih dana u Njemačkoj je prodat vjerovatno najbolje očuvani VW Golf II. Automobil proizveden 1989. godine prešao je svega 30.874 kilometara! Ponuđač iz njemačkog Mörlenbacha objasnio je da je prethodni vlasnik bio starac rođen 1929. godine koji automobil redovno garažirao i nije ga vozio zimi.

Rezultat je savršeno očuvana "dvojka", s originalnim pnemumaticima, velur presvlakama, bez trunke rđe ili oštećenja u unutrašnjosti.

Untitled

Foto:Auto Scout

Dodatnu vrijednost daje bogata oprema pošto se radi o GL paketu, dok je za pogon zadužen 1,8 litarski benzinac (90 KS), spregnut s 5-stepenim manuelnim mjenjačem.

Očekivano, za ovako vrijedan Golf II istaknuta je visoka cijena: 5.990 eura! Samo nekoliko dana nakon objave oglas je uklonjen pa se može pretpostaviti da je Golf prodat za traženih skoro 6.000 eura.

Radio Sarajevo 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.