33,9 hiljada eura kazni zbog nedozvoljenog pušenja
ilustracija

Kršenje Zakona prijavljuju građani

33,9 hiljada eura kazni zbog nedozvoljenog pušenja

Uprava za inspekcijske poslove obavila je 2,77 hiljada pregleda kontrolišući primjenu Zakona o sprječavanju upotrebe duvanskih proizvoda i zbog utvrđenih nepravilnosti izdala prekršajne naloge u iznosu od 33,9 hiljada eura.

Kako je saopšteno iz Uprave, turistička inspekcija je od polovine avgusta, od kada je ovaj zakon u primjeni, do 19. novembra sprovela 2.263 kontrole.

"Utvrđeno je 106 nepravilnosti, izdato 119 prekršajnih naloga u iznosu od 30,5 hiljada eura, a podnijeto je i šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka", navodi se u saopštenju.

Ističe se da su se najčešće utvrđene nepravilnosti odnosile na nedozvoljeno konzumiranje duvanskih proizvoda u radnom i javnom prostoru koje dopušta subjekat nadzora, neisticanje oznake o zabrani pušenja i neopremljenost prostorije za pušenje uređajima za ventilaciju.

Upravi, kako navode, pristižu prijave od građana o pušenju na zabranjenim mjestima koje inspektorima pomažu u nadzoru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.