Uhapšen član kriminalne grupe u Podgorici: Evo šta je pretresom pronađeno
Foto: Uprava policije

Uhapšen član kriminalne grupe u Podgorici: Evo šta je pretresom pronađeno

Podgorička policija je, preduzimajući intenzivne operativno taktičke mjere i radnje i proaktivne istražne aktivnosti u cilju sprečavanja i rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata kao i sprečavanja sukoba organizovanih kriminalnih grupa, lišila slobode člana jedne organizovane kriminalne grupe.

"Operativna grupa CB Podgorica je juče oko 13  časova u naselju Zabjelo u Podgorici kontolisala člana jedne organizovane kriminalne grupe iz Bara, M.G. (30) kod koga je tom prilikom pronađeno vatreno oružje – pištolj u ilegalnom posjedu sa uklonjenim fabričkim brojem i metkom u cijevi.

Sprovodeći dalju kriminalističku obradu policijski službenici izvršili su blokadu naselja Zabjelo i u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom izvršili pretres tzv. štek stanova i drugih prostorija koje koristi M.G. na tri lokacije u Podgorici i Tuzima", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pretresom ovih lokacija policija je kako se navodi, pronašla municiju, dva punjača ručnih radio stanica, zaštitni prsluk - pancir, dva mobilna telefona sa visokim stepenom kripto zaštite koji se koriste za enkriptovanu komunikaciju, pasoš na ime druge osobe za koji se opravdano sumnja da je zloupotrebljivan u cilju sprovođenja kriminalnih aktivnosti, kao i novac u iznosu od oko 5.000 eura.

"M.G. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu sproveden VDT u Podgorici na dalju nadležnost, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je.

Policija će kako se ističe nastaviti sa sprovođenjem intenzivnih proaktivnih istražnih aktivnosti u odnosu na sve članove organizovanih kriminalnih grupa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.