Vlada opredijelila sredstva za Mesopromet, Šik Polimlje i Lighthouse of Montenegro d.o.o.
Ilustracija

Vlada opredijelila sredstva za Mesopromet, Šik Polimlje i Lighthouse of Montenegro d.o.o.

Vlada je donijela Odluku o zaduživanju Crne Gore za 2020. godinu, kojom su definisani kreditni aranžmani koji će biti zaključeni u skladu sa Zakonom o budžetu za 2020. godinu, visina nedostajućih sredstava za finansiranje budžeta u narednoj godini, kao i mogućnost zaduženja za potrebe refinansiranja duga i stvaranja rezerve, za potrebe održavanja tekuće likvidnosti, nezavisno od granice godišnjeg porasta duga, kao i za refinansiranje i reprogramiranje kratkoročnih pozajmica i hartija od vrijednosti.

Vlada je usvojila Informaciju o implementaciji Uredbe o dodjeli sredstava za podsticanje direktnih investicija i unapređenje konkuretnosti privrede, donijela Odluku o dodjeli sredstava za podsticanje direktnih investicija i prihvatila tekst Ugovora.

"Predstavljajući Informaciju navedeno je da je na nakon objavljenog Javnog poziva za učešće u Programskoj liniji za podsticaj direktnih investicija za 2019. godinu Komisija za implementaciju i monitoring Programske linije u postupku vrednovanja ocijenila da su tri investiciona projekta ispunila propisane kriterijume, a njihovim vrednovanjem su se stvorili uslovi za početak procedure odobravanja dodjele sredstava za podsticaj investicija", saopšteno je.

Odlukom se predviđa finansijska podrška u vidu dodjele sredstava za podsticanje investicija u proizvodni i uslužni sektor i direktno će uticati na privlačenje direktnih investicija, a time će se ostvariti uticaj na povećanje konkurentnosti, smanjenje regionalnih razlika, ujednačeniji privredni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.

"Ugovorom o korišćenju sredstava definisane su međusobna prava i obaveze. Kroz tri vrednovana investiciona projekta, vrijednost materijalnih i nematerijalnih ulaganja će iznositi ukupno 4.818.289 eura, čime će se ostvariti zapošljavanje 277 nova, ili zadržati postojeća zaposlena lica", saopšteno je iz Vlade.

Ovom odlukom dodjeljuju se sredstva podnosiocima u sklopu Programa za unapređenje konkurentnosti privrede i Programske linije za podsticaj direktnih investicija za sljedeće investicione projekte:

 „Meso-Promet d.o.o.“ iz Bijelog Polja - „Obnavljanje proizvodnih kapaciteta devastiranih usled nastalog požara“ - 6.000 eura za svako od 252 zadržanih lica – radnika, odnosno iznos od ukupno 1.512.000 eura;

 „Šik-Polimlje d.o.o.“ iz Berana – „Povećanje obima proizvodnje u sektoru eksploatacije i unapređenje tehnološkog procesa proizvodnje i proizvoda šperane” – 4.000 eura za svako od 10 planiranih novozaposlenih lica, odnosno iznos od ukupno 40.000 eura;

 „Lighthouse of Montenegro d.o.o.“ iz Herceg Novog – „Renoviranje i opremanje resto-bara Jadran” - 4.000,00 eura za svako od 15 planiranih novozaposlenih lica, odnosno iznos od ukupno 60.000 eura.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.