Više opštinskih puteva Prijestonice prekategorisano u regionalne
Prijestonica Cetinje

Više opštinskih puteva Prijestonice prekategorisano u regionalne

Vlada Crne Gore usvojila je danas Odluku o kategorizaciji državnih puteva kojom je, između ostalog, više puteva sa teritorije Prijestonice Cetinje prekategorisano u regionalne.

Ukazano je da rekonstruisani putevi, kao i oni koji će biti tek izgrađeni, kao što su Cetinje – Ivanova Korita, Međuvršje –Krstac, Međuvršje – Lovćen i Ulići - Rijeka Crnojevića predstavljaju novu vrijednost kako za građane Crne Gore tako i za turiste.

"Prijestonica Cetinje prošle se godine obratila Direkciji za saobraćaj inicijativom da opštinski putevi Cetinje – Ivanova Korita –Međuvršje – Krstac i Ulići - Rijeka Crnojevića - Virpazar budu
prekategorisani u regionalne. Ove godine Prijestonica je raspisala tender za projektovanje saobraćajnice od Ulića do Rijeke Crnojevića, dužine 9,5 kilometara,koji će se finansirati iz sredstava Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu.

Izabrana je projektantska kuća „BMR Baošić“ iz Bijelog Polja, a već u maju naredne godine trebalo bi da imamo projekat puta", saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

U julu 2018. otvoren je rekonstrisni put Cetinje - Njeguši, a u julu ove Krstac - Kuk - Međuvršje, čime je omogućen dinamičniji razvoj toga kraja. U toku je rekonstrukcija 4,5 kilometara puta Međuvršje-Ivanova korita, koju realizuje Direkcija za saobraćaj.

"Cilj lokalne uprave je da varolizuje i nesporne turističke i druge potencijale Rijeke Crnojevića kako bi se svi krajevi opštine razvijali ravnomjerno", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.