Ambasadorka SAD posjetila Saborni hram Hristovog Vaskrsenja i razgovarala sa Amfilohijem
Foto:MCP

Ambasadorka SAD posjetila Saborni hram Hristovog Vaskrsenja i razgovarala sa Amfilohijem

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije susreo se danas na Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Poslije obilaska Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja, Mitropolit je, pozdravljajući ambasadorku i njene saradnice, ukazao na viševjekovnu i bogatu hrišćansku istoriju i kulturu na prostorima na kojim se danas nalazi Crna Gora. U daljem toku srdačnog razgovora, visoki sagovornici su razmijenili mišljenja po brojnim pitanjima u pogledu načina ostvarivanja i zaštite prava na slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja, izazova koji postoje u odnosima između Crkve i države, problema u pogledu nemogućnosti ostvarivanja prava na restituciju imovine koja je od Crkve i drugih vjerskih zajednica oduzeta za vrijeme komunističkog režima poslije Drugog svjetskog rata - saopšteno je iz Mitropolije.

74578349101577858695497121222351274444324864n

Kako se dodaje, posebna pažnja je posvećena pitanju Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

Ambasadorka Rajzing Rajnke je iskazala posebno zadovoljsvo što svakodnevno uči o vjerskoj raznolikosti Crne Gore.

Na kraju sastanka, zaključeno je da se o tako važnim društvenim pitanjima kao što je pravo na slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja mora voditi najširi javni, stalni i institucionalni dijalog uz puno međusobno poštovanje, saradnju i toleranciju države i svih subjekata vjerske slobode.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.