Dvije pobjede za šahiste u jednom danu
Ilustracija

Olimpijada u šahu za mlade do 16 godine

Dvije pobjede za šahiste u jednom danu

Sjajne vijesti sa Olimpijade za mlade šahiste koja se igra u Turskoj – dvije pobjede crnogorske reprezentacije.

Danas je na programu bilo takozvano duplo kolo – igrane su dvije partije. Naši mladi šahisti su minimalnim rezultatom dobili oba meča: prije podne savladana je Portugalija a poslije podne Litvanija. Obje ove reprezentacije su bolje rangirane od naše, Portugal se nalazi na 20. a Litvanija na 23. startnoj poziciji. Više od pobjeda u mečevima imponovala je borbenost, ozbiljnost, zajedništvo – pravi su primjer jedinstvene ekipe. Danas je blistao Savo Vujović koji je efektno dobio obje partije. Mateja Popović je sjajno odigrala partiju protiv Litvanije i ostvarila pobjedu  kojom bi se ponosili mnogo jači igrači. Za dobre igre i atmosferu u ekipi, u velikoj mjeri  zaslužan je  trener Jovo Batrićević.

Naše reprezantacija ima 9 bodova i trenutno dijeli od osmog do dvanaestog mjesta. Iza nas su Rusija, Sjedinjene Američke Države, Indija... Na čelu tabele se izdvojio Azerbejdžan sa dva boda prednosti a prati ga grupa zemalja iz bivšeg SSSR-a.

Naredni protivnik je Kina koja u svom sastavu ima jednog internacionalnog majstora i fide majstora i apsolutni je favorit u ovom meču. Ali favoriti su bili i Portugal i Litvanija…

Kako god završila takmičenje ova ekipa ima budućnost i dokazuje da je Šahovski savez Crne Gore odigrao pravi potez što ih je poslao na ovo jako takmičenje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.