Tramp: Ubijen i nasljednik Al Bagdadija
Donald Tramp

Tramp: Ubijen i nasljednik Al Bagdadija

Američka vojska ubila je osobu koja bi najverovatnije naslijedila Abu Bakr al Bagdadija na mestu lidera tzv Islamske države, rekao je predsjednik SAD Donald Tramp.

"Upravo je potvrđeno da su američki vojnici ubili prvu zamenu Abu Bakr al-Bagdadija. Najvjerovatnije bi preuzeo prvo mjesto", naveo je Tramp na Tviteru.

Tramp nije precizirao na koga misli, ali su SAD u ponedjeljak potvrdile da je ubijen portparol takozvane Islamske države Abu al Hasan al Muhadžir, koji je važio za drugog čovjeka te ekstremističke organizacije, prenosi Rojters.

Kurdske snage u Siriji su u nedjelju saopštile da je Muhadžir ubijen u zajedničkoj akciji kurdskih i američkih trupa na sjeveru Sirije i da je likvidiran u nastavku operacije u kojoj je prethodno poginuo lider ID Abu Bakr al Bagdadi.

Kurdske snage su saopštile da je Muhadžir bio "desna ruka" lidera ID Bagdadija.

Just confirmed that Abu Bakr al-Baghdadi’s number one replacement has been terminated by American troops. Most likely would have taken the top spot - Now he is also Dead!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 29, 2019

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.