Unapređenje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova između CG i Austrije doprinijeće većoj bezbjednosti
Nuhodžić-Janković

Nuhodžić-Janković:

Unapređenje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova između CG i Austrije doprinijeće većoj bezbjednosti

Saradnja Crne Gore i Republike Austrije u oblasti unutrašnjih poslova je intenzivna i sadržajna, a biće nastavljena i u budućem periodu, kako na strateškom, tako i na operativnom planu, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadorke Austrije u Crnoj Gori Ane Janković.

Nuhodžić je ovom prilikom istakao da izuzetno cijeni kontinuiranu podršku Austrije Crnoj Gori, naročito na planu jačanja kapaciteta crnogorskih organa u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Dosadašnja saradnja na projektima finansiranim iz IPA fonda dala je vidljive rezultate, naglasio je ministar, posebno istakavši važnost tvining projekta čiji je glavni rezultat usvajanje Šengenskog akcionog plana, kao i EUROL II, koji je od velikog značaja u poglavljima 23 i 24.

Ambasadorka Ana Janković je iskazala zadovoljstvo dosadašnjom posvećenošću Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije jačanju kapaciteta u borbi protiv kriminala i suočavanju sa drugim bezbjednosnim prijetnjama.

Takođe je saopštila da je nedavno potpisivanje Sporazuma sa Evropskom unijom o aktivnostima koje će sprovoditi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu (Frontex) još jedna potvrda odlučnosti Crne Gore da rješava izazove poput prekograničnog kriminala, migracija, trgovine drogom.

“Vaša dosadašnja zalaganja vas čine kredibilnim i pouzdanim partnerom i za buduće projekte“, navela je ambasadorka Janković.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo saradnjom dvije prijateljske zemlje, kao i spremnost za dalje unapređivanje odnosa, sa fokusom na jačanje operativne saradnje i dalje unapređivanje kapaciteta u borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima i krijumčarenja narkotika.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.