Podgorica: Pakistanac za 17 000 eura pokušao da prokrijumčari dva lica
Ilustracija

Podgorica: Pakistanac za 17 000 eura pokušao da prokrijumčari dva lica

Službenici Sektora kriminalističke policije lišili su slobode A.A. (38) državljana Pakistana sa privremenim boravkom u Podgorici zbog krivičnog djela trgovina ljudima na štetu dva lica, koji su takođe državljani Pakistana, saopšteno je iz Uprave policije.

A.A.  je priveden tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima je preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, došao do sumnje da je A.A. zloupotrebom povjerenja, stvaranjem odnosa zavisnosti i korišćenjem teških prilika dva oštećena lica, organizovao i omogućio njihov dolazak iz Pakistana u Crnu Goru, radi njihove radne eksploatacije.

A.A. je, kako se sumnja, tokom 2019. godine, vrbovao dva oštećena lica, dao im instrukcije za dolazak u Crnu Goru i od njih uzeo oko 17.000 eura obećavajući im posao i dobru zaradu u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju policije.

Kroz međuinstitucijalnu saradnju nadležnih organa oštećena lica u predmetu sa statusom žrtve trgovine ljudima biće upućena na mehanizme zaštite koji im pripadaju, dodaju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.