Slatka pica s kremom oduševiće vas na prvi zalogaj
Foto: Printscreen

Slatka pica s kremom oduševiće vas na prvi zalogaj

Ko kaže da pica mora da bude slana?

Sastojci:

kvasac 20 g,

brašno 220 g,

so prstohvat,

šećer 1 kašičica,

ulje 2 kašika,

mlijeko ili vode 100 ml,

krem 200 g,

lješnik po ukusu pečeni i isjeckani.

Kako pripremiti:

Razmutiti kvasac, šečer, ulje, so i oko 100 ml mlake vode i u to dodajte brašno malo po malo da se dobije fino glatko tijesto. Tijesto ostaviti neka miruje 30 minuta.

Gotovo tijesto razvuči u krug na pek papir oklagijom što tanje, pa krajeve malo podignuti prstima i sa papirom prebaciti u posudu za pečenje i staviti da se peče na 220 stepeni oko 15 minuta. Pečenu premazati kremom i posuti lješnikom. Prijatno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.