Velika Britanija: U kamionu iz Bugarske pronađeno 39 tijela, uhapšen vozač
Foto:Twiter

Monstruozan zločin

Velika Britanija: U kamionu iz Bugarske pronađeno 39 tijela, uhapšen vozač

Policija javlja da je u prikolici kamiona u Eseksu u Velikoj Britaniji pronađeno tijela 38 odraslih osoba i jednog tinejdžera.

Vozač kamiona je uhapšen, javio je BBC.

Telegraf piše da je u pitanju 25-godišnjak iz Sjeverne Irske.

"Trenutno radimo na identifikaciji žrtava ali bi taj proces mogao da potraje", rekao je policijski oficir Ebdrju Mariner.

Zamjenik ministra unutrašnjh poslova rekao je da će odgovorni za zločin biti privedeni pravdi.

1PoliceEasternAvenueThurrock

BBC navodi kako je policija dojavu dobila od Hitne pomoći oko 1:40 u noći po lokalnom vremenu nakon otkrića kamiona sa tijelima u gradu Greksu.

Kamion je u Veliku Britaniju ušao u subotu preko graničnog prijelaza Holihed, a krenuo je iz Bugarske.

Glavni istražitelj Endrju Mariner rekao je da policijski službenici pokušavaju da identifikuju žrtve, ali da će taj proces biti dugotrajan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.