Đukanović na ceremoniji ustoličenja cara Naruhita
Milo Đukanović

Na poziv Vlade Japana

Đukanović na ceremoniji ustoličenja cara Naruhita

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće danas u Tokio, gdje će na poziv Vlade Japana prisustvovati ceremonijama povodom ustoličenja Njegovog Carskog Veličanstva Naruhita.

"Đukanović sa suprugom Lidijom prisustvovaće, 22. oktobra, u Državnoj dvorani Seiden, ceremoniji ustoličenja Njegovog Carskog Veličanstva Naruhita (Sokurei Seiden-no-gi), i biće gost na Dvorskom prijemu nakon ceremonije ustoličenja (Kyoen-no-gi), koji za najvisočije zvanice priređuje car Naruhito sa caricom Masako", saopšteno je iz predsjednikovog kabineta.

Sljedećeg dana, 23. oktobra, Đukanović će sa suprugom biti gost prijema koji u čast stupanja na prijesto priređuje japanski premijer Šinzo Abe sa suprugom.

Kako se dalje navodi u saopštenju, ceremoniji ustoličenja novog japanskog cara prisustvovaće veliki broj stranih zvaničnika, uključujući kraljeve, krunisana lica i članove kraljevskih porodica, šefove država i vlada i predstavnike UN i EU.

Stupanjem na prijesto Njegovog Veličanstva cara Naruhita, 1. maja o.g, započela je nova japanska era "Reiwa" ("prekrasna harmonija").

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.