Mustajbašić: Vlada pokazala brigu prema sjeveru
Admir Mustajbašić

Mustajbašić: Vlada pokazala brigu prema sjeveru

Opštinski odbor DPS-a Bijelo Polje pozdravio je odgovoran odnos Vlade Crne Gore prema životnoj sredini, saopštio je Admir Mustajbašić, predsjednik OO DPS Bijelo Polje.

"Svoju punu podršku dajemo opredjeljenju Vlade Crne Gore prema zaštiti životne sredine, koje se prije svega odnosi na održivi razvoj i odgovoran odnos prema životnoj sredini uz valorizaciju resursa u skladu sa najvišim ekološkim standardima, a sve u interesu današnje i budućih generacija", kazao je Mustajbašić.

On je istakao da su ovakva opredjeljenja u potpunosti kompaktibilna sa njihovim strateškim razvojnim projektom Đalovića pećine i planovima na unaprjeđnju obala i same rijeke Bistrice kao zaštićenog prirodnog dobra i omiljenog izletišta Bjelopoljaca.

"Sve ovo govori o Vladinom strateškom i odgovornom odnosu prema zaštiti životne sredine, zaštiti vodotoka i održivom razvoju. Ovo je još jedan dokaz njene brige prema sjeveru, posebno prema njegovom prirodnom bogastvu. Razvoj ovog područja kroz valorizaciju postojećih resursa na ekološki održiv način, garant je uspjeha, bolje budućnosti i boljeg života svih građana sjevera", poručio je Mustajbašić.

Podsjećamo, Vlada je zadužila Ministarstvo ekonomije da otpočne pregovore o sporazumnom raskidu ugovora o gradnji malih hidroelektrana (mHE) u više gradova, saopštio je nakon sjednice u Pljevljima premijer Duško Marković.

Riječ je o planiranoj gradnji minihidroelektrana na Bistrici u Bijelom Polju, Murinskoj, Đuričkoj i Komoračkoj rijeci u Plavu, Bukovici u Šavniku i Trepačkoj rijeci u Andrijevici.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.