Tadić: Vučić građane koji ga podržavaju uvodi u specifičnu vrstu političke prostitucije
Boris Tadić

Tadić: Vučić građane koji ga podržavaju uvodi u specifičnu vrstu političke prostitucije

Predsjednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić javno govorio da je sljedbenik Maksa Vebera dok je u potaji očigledno sanjao da bude nasljednik Jozefa Gebelsa, nazivajući ga trgovcem ljudskim dušama.

"Međutim, za razliku od Gebelsa koji je zaista vještom i brutalnom propagandom tragično mijenjao političke stavove njemačkih građana, Vučić kao običan trgovac ljudskim dušama to čini bedno potkupljujući čitave delove stanovništva strahom i ucenjenom egzistencijom", rekao je Tadić za list Danas.

Prema riječima Tadića, Vučić "uzima novac od građana, a onda ih ucjenjuje da bi im vratio njihov novac i sve to potom prikazuje kao rezultat navodnih ekonomskih uspjeha njegovog režima, a sebe kao dobrotvora".

"Time građane koji ga podržavaju uvodi u specifičnu vrstu političke prostitucije, pri čemu između njega i makroa na ulici suštinski nema razlike u metodologiji. Tako da to više nije pitanje ni straha ni vjerovanja građana, a svakako ne ni vješte propagande, već gole trgovine dušama", rekao je Tadić, prenosi Beta.

On je rekao i da međustranački dijalog nema smisla ukoliko mu ne prethode razgovori predstavnika Evropskog parlamenta i opozicije, jer bez toga je samo nastavak dijaloga koji je u prethodnim pokušajima već postavljen na pogrešne temelje.
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.