Đukanović: Jevrejski narod doprinio multietničkom skladu u Crnoj Gori
Milo Đukanović

Uputio čestitku povodom svetog dana – Jom Kipura

Đukanović: Jevrejski narod doprinio multietničkom skladu u Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom svetog dana – Jom Kipura, predsjedniku Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Đorđu Raičeviću i svim pripadnicima Jevrejske zajednice.

"Veliki sveti jevrejski praznik – Dan pomirenja, slavimo u miru i blagostanju, koje zajedno godinama gradimo i čuvamo, odolijevajući iskušenjima, šaljući jasan odgovor sve prisutnijim revizionizmu, populizmu, rasizmu i antisemitizmu, zajedno promovišući ideale mira, tolerancije, pomirenja i poštovanja ljudskog dostojanstva", navodi se u čestitki Đukanovića.

Đukanović je naveo da se oduvijek ponosimo skladom multietničkog i multikonfesionalnog života, a u čemu su Jevrejska zajednica i jevrejski narod u Crnoj Gori, dali poseban doprinos.

"Na temeljima tih univerzalnih vrijednosti smo i ostvarili uspjehe u savremenoj istoriji naše zemlje, obnovili nezavisnost, učlanili se u NATO i u velikoj mjeri napredovali na putu ka članstvu u EU, a istrajna posvećenost čovjekoljublju i suživotu, garant su našeg daljeg prosperiteta", navodi se u čestitki crnogorskog predsjednika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.