Kraljica Elizabeta traži novog konjušara: Dobija smještaj u palati i 25.000 eura mjesečno

Kraljica Elizabeta traži novog konjušara: Dobija smještaj u palati i 25.000 eura mjesečno

Kraljica Elizabeta traži novog konjušara, a za ovaj posao nudi 25 hiljada eura mjesečno, kao i besplatan smještaj u Bakingemskoj palati.

Sve ono što spada u dužnosti konjušara ne odudara od uobičajenih obaveza.

Potrebno je hraniti, čistiti i održavati konje,prenosi Tanjug.

Međutim, kraljica namjerava da odabere onoga ko gaji veliku ljubav prema ovim životinjama i navela je da želi da zaposli osobu koja će uživati radeci ovaj posao, prenose britanski mediji.

Uz to, traži se neko ko zna da jaše i upravlja kočijama. Uz taj zahtjev stoji objašnjenje kako ce budući konjušar prisustvovati svim ceremonijama koje budu održavane.

Naposljetku, kraljevska porodica ističe da žele pouzdanu osobu koja je spremna dati sve od sebe kako bi konji izgledali i bili što bolji kada se izvedu u javnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.