Otkriven nadgrobni spomenik kraljice Elizabete II
Kraljica Elizabeta

Pet dana nakon sahrane

Otkriven nadgrobni spomenik kraljice Elizabete II

Nadgrobni spomenik britanske kraljice Elizabete Druge zvanično je danas otkriven, uz fotografiju koju je objavila Bakingemska palata, pet dana poslije njene sahrane u dvorcu Vindzor.

Elizabeta Druga sahranjena je u grobnici Džordž Šesti, nazvanoj po ocu kraljice preminulom 1952. godine. U toj grobnici se nalaze posmrtni njenih roditelja i princa Filipa, Elizabetinog supruga preminulog 2021. godine.

U toj grobnici se nalazi i urna njene sestre Margarete.

Spomenik kraljici napravljen je od ručno klesanog belgijskog crnog mermera sa umjetnutim mesinganim slovima, "da bi se uskladio sa drugim spomenicima u grobnici", navela je Bakingemska palata.

Elizabeta Druga (96) preminula je 8. septembra u Škotskoj poslije više od 70 godina vladavine. Sahranjena je 19. septembra. Novi kralj je Čarls Treći, njen najstariji sin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.