Bošković: Crna Gora nastavlja aktivno i odlučno da sprovodi reforme na putu ka punopravnom članstvu u EU
Foto: MOD

U Varšavi sa američkim i mađarskim zvaničnicima i predstavnicima

Bošković: Crna Gora nastavlja aktivno i odlučno da sprovodi reforme na putu ka punopravnom članstvu u EU

Ministar odbrane Predrag Bošković u Varšavi na marginama Bezbjednosnog foruma imao niz bilateralnih sastanaka.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, razgovarao je sa direktorom Penn Biden Centra za diplomatiju i globalno djelovanje Majklom Karpenterom (Michael Carpenter), kao i sa Džonom Garamendijem (John Garamendi), članom Predstavničkog Doma SAD-a.

7184444725166145685726636617404336563552256n

Tokom odvojenih susreta sa američkim predstavnicima potvrđena je odlična i sveobuhvatna odbrambena saradnja Crne Gore i Sjedinjenih Država. Izraženo je zadovoljstvo aktuelnom dinamikom razvoja bilateralne saradnje, sa posebnim akcentom na domene sajber odbrane, modernizacije crnogorskog odbrambenog sektora, školovanja i zajedničkih obuka, kao i doprinosa sistemu kolektivne bezbjednosti. 

Bošković je imao  i bilateralni sastanak sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Piterom Sijartom (Peter Szijjarto) i tom prilikom naglasio da Crna Gora veoma cijeni podršku koju ta zemlja pruža našoj evropskoj perspektivi.

7117235225166145185726681105934652582920192n

Zaključio je da će Crna Gora nastaviti aktivno i odlučno da sprovodi reforme na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.