Francuski milijarder dao 100 miliona eura za obnovu Notr Dama

Francuski milijarder dao 100 miliona eura za obnovu Notr Dama

Francuski milijarder Fransoa Pino i njegov sin Fransoa-Anri Pino potpisali su danas zvanično dokumenta o izdvajanju 100 miliona eura za obnovu katedrale Notr Dam.

Donacija je uslijedila nakon višemjesečnih odlaganja, usljed kojih su se francuski zvaničnici uglavnom oslanjali na manje donacije kako bi finansirali prvu fazu popravke katedrale nakon užasnog požara koji je zahvatio katedralu 15. aprila, prenio je AP.

Pariski nadbiskup Mišel Opeti izjavio je da svako daje onoliko koliko može, na osnovu svojih potreba, ali da veliki davaoci donacija daju prostor za disanje.

Fransoa Pino, čija međunarodna luksuzna grupa Kering poseduje Guči i Iv Sen Loran, obećala je novac odmah po izbijanju požara.

Njegov rival, francuski milijarder Bernar Arno, vlasnik luksuzne grupe LVMH ubrzo potom ponudio je 200 miliona eura.

Arno je prošle nedjelje finalizirao svoj sporazum o donaciji sa fondacijom Notr Dam.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.