Simbol Pariza okružen skelama

"Stojimo danas u Notr Damu da pokažemo da u katedrali još ima života"

Usamljena i unakažena, okružena skelama i zaštitnim mrežama, tako se može opisati simbol Pariza, katedrala Notr Dam godinu dana posle tragičnog požara, piše AP.

Zbog izbijanja epidemije koronavirusa radovi na obnovi Bogorodičine crkve su obustavljeni, a radnici poslati svojim kućama, pa je tako čuvena katedrala opet podijelila sudbinu sa građanima Francuske i našla se u izolaciji do daljnjeg.

AP podsjeća da je pariski nadbiskup Mišel Opti upriličio na Veliki petak malo okupljanje u Notr Damu, ispod impozantnog pozlaćenog krsta koji je ostao neoštećen u vatrenoj stihiji.

Tokom ceremonije koju je prenosila francuska televizija, nadbiskup je rekao: "Stojimo danas u ovoj polusrušenoj katedrali da bismo pokazali da u njoj još ima života".

Okupljanje u Notr Damu je zamišljeno kao čin ohrabrenja za francusku naciju u trenucima teške krize.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.