Zemljotres u Istanbulu: Srušila se munara džamije(VIDEO)
Foto: Twitter

Zemljotres u Istanbulu: Srušila se munara džamije(VIDEO)

Tokom današnjeg zemljotresa u Istanbulu srušila se munara džamije u distriktu Avcilar, prenosi agencija Anadolija.

Agencija za upravljanje vanrednim situacijama Turske (AFAD) saopštila je kako je epicentar potresa registrovan u Mramornom moru kod istanbulskog distrikta Silivri i na dubini tla od sedam kilometara.

Kabinet guvernera Istanbula saopštio je kako AFAD i druge nadležne službe do sada nisu zaprimile niti jednu prijavu velike štete. U saopštenju se navodi da su sve službe u pripravnosti.

Reporter Anadolije javlja kako je tokom podrhtavanja tla došlo do rušenja munare džamije u distriktu Avcilar.

Potres se osjetio u cijeloj metropoli na Bosforu, a brojni građani su napuštali zgrade, a evakuisani su i učenici iz nekoliko škola.

I u utorak je istu jugozapadnu regiju Istanbula pogodio zemljotres jačine 4,6 stepeni po Rihteru.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.