Jedna od najboljih odbrana u istoriji: Golman iz Egipta poletio poput supermena (VIDEO)

Jedna od najboljih odbrana u istoriji: Golman iz Egipta poletio poput supermena (VIDEO)

Golman iz Egipta Mahmud Gada svojim akrobatskim intervencijama glavom oduševio je fudbalski svijet.

Na jednom meču prvo je, poput supermena, istrčao daleko u polje i tako zaustavio protivničku kontru. Potom se nevjerovatnom brzinom vratio nazad i sačuvao mrežu svog tima. Loptu je čak uspio da prebaci preko gola, a čini se da se on nije tome nadao. 

Nakon čudesnih intervencija mladog Egipćanina, možemo reći da je golman Bajerna Manuel Nojer (Neuer) dobio veliku konkurenciju kad je u pitanju akrobatski način čuvanja mreže. 

Ipak, treba reći da je tim za koji je branio ovaj fantastični golman, na kraju pretrpio težak poraz rezultatom 4:0. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.