Hrvatski ministri došli pješke na sjednicu Vlade
Premijer čestitao ministrima

Obilježili Evropsku sedmicu mobilnosti

Hrvatski ministri došli pješke na sjednicu Vlade

Ministri u hrvatskoj vladi na današnju sjednicu došli su pješice i na taj način obilježili Evropsku sedmicu mobilnosti.Do zgrade vlade oni su, prema pisanju portala Indeks, došli pješice ili kombinovanjem pješačenja i javnog prevoza.

Premijer Andrej Plenković uputio je na kraju sjednice Vlade čestitke svojim ministrima koji su, umjesto službenim automobilima, u Banske dvore došli pješice, obilježivši Evropsku sedmicu mobilnosti.

Oni su poručili da je kretanje zdravo, kao i da se na taj način grad rasterećuje od saobraćajne gužve.

Ministarka kulture, Obuljen Koržinek, je na pitanje novinara zašto članovi vlade češće ne idu na posao javnim prevozom i pješice, odgovorila da im veliki broj obaveza to ne dozvoljava.

"Nismo otuđeni od naroda. Količina obaveza je tolika da obično radni dan počinje prije 8 sati i završava se vrlo kasno uveče", navela je ona.

Ministar obrane Krstičević izjavio je da je kretanje jako bitno i poručio da, bez obzira na zanimanje, treba da se kreće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.