Abazović stihovima poručio Katniću: Milivoje, sabljo britka... (VIDEO)
Dritan Abazović

Abazović stihovima poručio Katniću: Milivoje, sabljo britka... (VIDEO)

Lider Građanskog pokreta URA Dritana Abazović, danas je na pres konferenciji na pitanje novinara kako komentariše jučerašnji pres tužilaštva odgovorio u svom prepoznatljivom stilu – stihovima.

On je specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću tom prilikom stihovima poručio sljedeće:

Milivoje, sabljo britka

Vala ti je priča plitka

Nobelovcu pravne struke

Poštedi nas tvoje bruke

Kad već nemaš rezultate

K'o maskotu nek te pamte

Najnovija afera sa telefonskim snimkom vlasnika Atlas grupe i sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva dokaz je da državni aparat ne postoji i da su sve institucije ogrezle u korupciju i organizovani kriminal, ocijenio je Abazović.

"U istom danu otkriva se da Vesna Medenica nije prijavila 140.000 eura dobiti a da je Ivica Stanković , po navodima Kneževića od njega uzeo 700 – 800 hiljada. I mi treba da vjerujemo u takav pravni poredak u ove ljude koji su nosioci sudske vlasti i štite pravni poredak u zemlji. Umjesto da su juče na pres konferenciji tužilaštva sijevale ostavke, mi smo prisustvovali jednom rijalitiju, neozbiljnom odnosu i prema temi i prema građanima što državu vodi u ozbiljno stanje urušavanja svih institucija. Oni su juče od pres konferencije napravili jedan cirkus, jedan rijaliti, kome bi pozavidjela i Pink televizija“, naveo je Abazović.

On je ukazao i na paradoks „da Stanković poziva nadležne da istraže slučaj, a nadležan je on i da građani sada treba da povjeruju da će Stanković kad ustane ujutru ispred ogledala reći – jesi, kriv si, ili nisi kriv“.

„Sistem u kojem se pravda mjeri debljinom koverte ili kvadratima poklonjenih stanova ne može da se nazove demokratski ili pavedni. Ako neko misli, a ovo je poruka i kolegama iz opozicije, da se situacija može popravljati kroz ovakve institucije sistema sa izbornim zakonima koje će da aminuje Branimir Gvozdenović, sprovodi Milivoje Katnić, Ivica Stanković i Veselin Veljović a brani Vesna Medenica onda mi iz URE smatramo da ne živimo u istu realnost“, poručio je Abazović.

Lider URE je ustvrdio i da je ovim najnovijim događajima još jednom pokazana ispravnost odluke da URA bojkotuje sve institucije sistema, da je ostala danas jedina partija koja bojkotuje parlament i time brani dostojanstvo građana i njihovu ulogu nosioca suvereniteta u zemlji i pravo da slobodno biraju i budu birani na izborima.

Član Predsjedništva URE Dejan Mijović poručio je stranim donatorima koji su dali milione eura u jačanju tužilaštva u Crnoj Gori da sada razmisle je li njihov novac bio svrsishodan namjeri i pozvao ih da od sada za Crnu Goru izdvajaju novac u kadrove iz svojih zemalja, kao što su to uradili u Hrvatskoj u slučaju Sanadera.

Na pitanje novinara da li URA podržava poziv pokreta „Odupri se“ na nove proteste, lider Dritan Abazović je kazao da će se oni odazvati tim protestima, kao i svakom vidu pobune u Crnoj Gori (i protestu za spas Sinjajevine, i protestu prosvjetara, i protestima koji označavaju bilo koji vid borbe za prava i slobode ljudi) ali da se moraju mijenjati pristupi i načini protesta usljed novonastalih situacija i afera koje u Crnoj Gori isplivavaju gotovo svakog dana.

Abazović je  poručio kolegama iz opozicije da treba da napuste institucije sistema i kazao da je bio fasciniran dijelom opozicije koji poslije „Koverte“ nije htio da napusti parlament i da ne zna šta još treba da se desi da bi to uradili.

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.