Mladenci u osmoj deceniji: Milan se posle 50 godina vratio u rodni kraj da obavi crkveno vjenčanje
Foto:Screenshot

Mladenci u osmoj deceniji: Milan se posle 50 godina vratio u rodni kraj da obavi crkveno vjenčanje

U potrazi za boljim životom mnogi su napustili su svoj rodni kraj a tempo života i borba za zaradom uticali su da prolete i decenije do povratka u zavičaj. Jedan od takvih je i Milan Đurović koji je posle 5 decenija došao iz Australije u rodnu Srbiju kako bi obavio sa svojom suprugom, takođe u 8. deceniji, crkveno vjenčanje.

Trubači su u jutarnjim satima napravili muzički uvod za neuobičajeno veselje u domu Đurovića.

Mladenci su u osmoj deceniji, a mladoženja se posle pola vijeka iz Australije vratio u požeški zavičaj na crkveno vjenčanje, navodi Rts.

Mlađi brat, sestre i sestrići odlučili su da taj čin ne prođe bez tradicionalne svadbe.

„Oni su se zakonski vjenčali u Australiji, a gospođa snajka je željela da se sa njim vjenča u našoj pravoslavnoj crkvi“, rekao je mlađi brat mladoženje Vladan Đurović.

U požeški kraj na svadbeno veselje doputovali su i gosti iz Australije, Engleske, Francuske.

„Vredjelo je doputovati. To je oko trideset sati u avionu, nikakav napor“, rekao je Piter Vigli iz Australije za RTS.

„Mogao bih ovdje da živim. Osjećam se kao da sam došao kući. To je ludo“, istakao je Voren Berns iz Australije.

„Moji roditelji su iz Portugala, sestra živi u Francuskoj, a ovo me podsjeća na zemlju mojih roditelja i zaista je lijepo“, rekao je Denijel Polaris, iz Australije.

Mladoženja ne krije zadovoljstvo razvojem kraja iz kojeg je otišao prije pola vijeka.

Australijska snaja Def, dobila je kršteno ime Teodora. Prihvatila je vjeru supruga.

Njen otac, koji je bio sveštenik, već prije njenog braka, uspostavio je duhovnu vezu dva naroda.

„Srbi koji su došli u Australiju imali su službu u našoj crkvi, jer nisu imali svoj hram“, istakla je mladaTeodora Đurović.

„Zadovoljan sam kvalitetom puteva, auto-puteva. Onda sve te lijepe kuće što su napravljene i ostali objekti i opštine. Oduševili su me kvalitet i sve kako su uradili“, rekao je mladoženja Milan Đurović.

Mladenci i njihovi prijatelji odlučili su da u Srbiju dolaze češće a neki su počeli da se raspituju za parče zemlje kako bi ovdje izgradili svoj novi raj.

Video prilog RTSa možete pogledati na OVOM LINKU.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.