Musaka sa patlidžanom i sirom odličan prijedlog za ručak
Foto: Screenshot

Musaka sa patlidžanom i sirom odličan prijedlog za ručak

Ne mora to biti tradicionalna kombinacija krompira i mesa. Probajte kako se povrće slaže s neobičnim začinima, dodacima, ukusima.

Sastojci:

1 kg plavog patlidžana,

600 g paradajza,

250 g mozzarelle,

1 kašika maslaca,

4 kašike pavlake za kuvanje,

2 kašike mlijeka,

pola veze peršuna,

so,

biber.

Priprema:

Patlidžan oprati, oguliti i isjeći na kolutove, posoliti, pa sačekati da pusti vodu. Paradajz oprati, oguliti i isjeći na kolutove. Sir isjeći na veće kocke.

Vatrostalnu posudu podmazati maslacem, pa ređati naizmjenično plavi patlidžan, paradajz i sir. Svaki red posebno začiniti solju i biberom.

Umutiti jaja s mlijekom i pavlakom za kuhanje, začiniti po ukusu i dodati sitno sjeckani peršun.

Preliti složeno povrće i peći u rerni 40-45 minuta na 200 stepeni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.