Mali borac dobio još jednu bitku: 4:0 za dječaka Vanju
Foto:Facebook

Četvrta operacija uspješno završena

Mali borac dobio još jednu bitku: 4:0 za dječaka Vanju

Dječak Vanja iz Budve dobio je još jednu bitku. Još jedna operacija ovog malog borca prošla je uspješno.

"Sad je već 4:0 za našeg Vanju! Uspješno završena još jedna operacija, četvrta u nizu! Našem Vanji želimo brz oporavak, a roditeljima snage za buduće borbe!", objavljeno je na Facebook stranici Pomoć za Vanju.

Mali Vanja se rodio sa dijagnozom „Apertov sindrom“- genetskim poremećajem koji se karakteriše preranim srastanjem kostiju glave.

Ovo prerano srastanje onemogućava normalan rast lobanje a samim tim i razvoj mozga. Dodatna karakteristika je i srastanje različitog broja prstiju na rukama i nogama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.