„Kesa je više previše“, vratimo se cegerima
Foto:PG Biro

Kampanja Glavnog grada

„Kesa je više previše“, vratimo se cegerima

Glavni grad Podgorica je danas i zvanično pokrenuo kampanju „Kesa je više previše“ na zelenoj pijaci TC „Pobrežje“ gdje su podijeljeni besplatni cegeri kako bi podstakli građane da naprave prvi, veliki korak, koji će u krajnjem imati za cilj podizanje svijesti o štetnom uticaju plastičnih kesa.

Tom prilikom, zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić govorila je o značaju ove akcije za društvo u cjelini i važnosti promjene svijesti i ponašanja potrošača.

„Glavni grad je pokrenuo kampanju „Kesa je više previše“ koja predstavlja kontinuitet svih naših prethodnih akcija u cilju zaštite životne sredine. Ono što je cilj Glavnog grada – jeste da ove akcije sprovodimo redovno. Vidjeli ste da se na cegerima nalazi logo našeg nedavno održanog Podgoričkog proljećnog Pazara i upravo to je i zamisao, da besplatno dijelimo cegere na kojima će se nalaziti logo manifestacija i projekata Glavnog grada. Ova kampanja će se upravo tako i finansirati , dakle, iz sredstava koja se izdvajaju za promovisanje naših projekata“, istakla je Vujačić.

Ona je podsjetila da je “navika” upotrebe cegera bila prisutna godinama unazad, kada je ceger bio neizostavni predmet u svakom domaćinstvu i pozvala građane da sve više pribjegavaju upotrebi cegera i papirne ambalaže, te daju svoj doprinos naporima svih gradskih preduzeća, sa ciljem očuvanja sredine u glavnom gradu jedne ekološke države.

„Naša ideja je da smanjimo upotrebu plastičnih kesa, kojih zaista ima previše i nijesmo ponosni na one slike koje gledamo naročito u zimskim mjesecima, bez obzira na nadljudske napore naših kolega iz privrednog društva  „Čistoća“ kojima smo zahvalni na velikom trudu i radu. Nama je potrebna podrška naših sugrađana , privrednog sektora, koji uvijek podržavaju akcije Glavnog grada, kako bi smanjili upotrebu plastičnih kesa. Svakako potrebna nam je i podrška medija kako bi edukativno djelovali na cjelokupno društvo jer smo sigurni da jedino na taj način, udruženo možemo ovu akciju sprovesti, onako kako smo je zamislili i da ona u krajnjem može biti uspješna“, zaključila je Vujačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.