Kontrolisaće da li prevoznici koji prevoze drva imaju cerade na kamionima
Ilustracija

Kontrolisaće da li prevoznici koji prevoze drva imaju cerade na kamionima

Podgorička komunalna policija u narednom periodu kontrolisaće da li prevoznici koji prevoze drva za ogrijev imaju cerade na kamionima, prenosi Dan.

U narednom periodu, kako navode iz te službe Glavnog grada, intenziviraće kontrolu u dijelu zaštite od buke u životnoj sredini, saglasno odredbama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu.

“Radićemo komunalni nadzor korita rijeka u cilju sprječavanja nelegalne eksploatacije riječnih nanosa saglasno povjerenim poslovima iz Zakona o vodama i ne manje bitno, obezbjeđivaćemo komunalni red u oblasti prevoza ogreva, građevinskog i drugog rastresitog materijala, fekalija i drugih tečnosti vozilima koja nijesu podešena tako da se materijal prilikom prevoza ne rasipa”, saopštili su iz Komunalne policije.

Njihovi službenici dobili su i novo ovlašćenje – upotrebu ručnog spreja sa nadražujućim dejstvom, propisano Zakonom o komunalnoj policiji.

“Zakonom su propisani način i uslovi pod kojima se ovo sredstvo prinude upotrebljava. Komunalni policajci će ručni sprej sa nadražujućim dejstvom upotrebljavati isključivo u situacijama i na način propisan posebnim propisom koji reguliše rad Komunalne policije. Poslove Komunalne policije trenutno obavlja optimalni mininum broja komunalih policajaca, iz razloga što su još upražnjena dva radna mjesta komunalni policajac”, poručuju iz Komunalne policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.