Dalmaciju pogodilo nevrijeme, padao grad veličine oraha (VIDEO)
Foto: Screenshot

Dalmaciju pogodilo nevrijeme, padao grad veličine oraha (VIDEO)

Prethodne noći i rano jutros Dalmaciju je pogodilo nevrijeme. Nakon što je već juče promjena vremena zahvatila zapadni dio Hrvatske, danas je stigla i do krajnjeg juga

U ranim jutarnjim satima jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je područje od Zadra do Splita pa je padala obilna kiša, javlja Dalmacija Danas.

Pred zoru na Čiovu i širem trogirskom području bilo je izrazito jako nevrijeme. Tamo se razvio olujni oblak koji je donio kišu, pljuskove, grmljavinu, ali i grad. Zbog velike količine oborina u kratko vrijeme dijelovi Čiova su se našli pod vodom, a ponegdje je palo i nekoliko centimetara grada.

Još nije poznato je li izazvala materijalnu štetu, ali pojedina zrna bila su veličine oraha.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.