Dakić: Imate složen zadatak i očekujemo da opravdate već stvorenu sliku o našem vojniku u međunarodnom okruženju
Foto: MOD

Pripadnici XI kontingenta VCG stigli u Avganistan

Dakić: Imate složen zadatak i očekujemo da opravdate već stvorenu sliku o našem vojniku u međunarodnom okruženju

27 pripadnika XI kontingenta Vojske Crne Gore u misiji „Odlučna podrška“ (Resolute Support) stigli su u Avganistan.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić tokom ispraćaja vojnicima je poželio uspješno ispunjavanje zadataka i častan povratak.

„Pred Vama jeste složen zadatak i od Vas očekujemo da opravdate već stvorenu sliku o našem vojniku u međunarodnom okruženju i da se trudite da postignete još bolje rezultate, pri tome razumijevajući različitosti  i poštujući običaje drugih“, istakao je Dakić.

6962434024952329740441567838473099413553152n

On je, obraćajući se vojnicima, naglasio da je u svemu tome izuzetno važna podrška porodica, koje će u njihovom odsustvu imati podršku Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

Komandant XI kontingenta, kapetan Danko Kovačević kaže da su vojnici prošli šestomjesečnu zahtjevnu obuku i naglasio da je izgrađen čvrst vojnički kolektiv koji karakterišu stabilni međusobni odnosi i povjerenje, koji su potrebni da se odgovori na sve izazove.

„Sa sigurnošću mogu da kažem da će svaki pripadnik kontingenta dosljedno i profesionalno obavljati zadatke i opravdati ukazano povjerenje, onako kako to dolikuje pripadnicima Vojske CG, promovišući vrijednosti naše vojske koje proističu iz patriotizma, vojne tradicije i moralnog nasljeđa “, kazao je kapetan Kovačević.

Pripadnici XI kontingenta u misiji „Odlučna podrška“ biće šest mjeseci. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.