Vojska ne dolazi na Sinjajevinu, ona je već tamo

Ministarstvo odbrane o poligonu

Vojska ne dolazi na Sinjajevinu, ona je već tamo

Vojska ne dolazi na Sinjajevinu, ona je i danas tamo i svih ovih mjeseci, radeći zajedno sa poljoprivrednicima i stočarima te planine na izgradnji infrastrukture i stvaranja boljih uslova za njeno korišćenje. Svakog dana, naši vrijedni inženjerci svjedoci su poštovanja i zahvalnosti i za njih, ali i za vojsku u cjelini, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Iz tog resora poručuju da je galama koju proizvodi Demokratski front samo dokaz da su donijeli ispravnu odluku kada je u pitanju formiranje vježbovno - strelišnog poligona na Sinjajevini.

"Reagujemo na ovakve istupe, koji nemaju dodira sa realnošću, ali koji perfidno pokušavaju ugroziti najvitalnije nacionalne interese, kao što su bezbjednost zemlje i sklad i suživot različitih vjera i nacija. Opšte je poznato da Demokratski front ne priznaje ni VCG, ni državu Crnu Goru, što je njihov lider i kazao u Parlamentu. Sigurni smo da bi podržali ovaj pravac da je u pitanju vojska neke druge države, a njima milije od Crne Gore.
Nastavljajući sa negativnom kampanjom protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika, kao i države Crne Gore, jasna je namjera tog političkog saveza da ovakvim i sličnim aktivnostima nastavi sa političkom destrukcijom, pokušavajući da onemogući ostvarivanje najvitalnijih nacionalnih interesa koji se tiču bezbjednosti ove države i njenih građana. ", saopšteno je iz resora Predraga Boškovića.

Naglašavaju da će, kako se prethodnog dana moglo čuti u Vladi, nakon sjednice, gdje je jednoglasno donešena odluka o formiranju poligona prostor isključivo biti korišten kao vježbovno - strelišni poligon za potrebe vojske, iste vojske kojoj gotovo svakog dana raste rejting, jer se sve više radi na njenoj izgradnji, opremljenosti i obučavanju, po mjeri države i građana. 

"Vojska ne dolazi na Sinjajevinu, ona je i danas tamo i svih ovih mjeseci, radeći zajedno sa poljoprivrednicima i stočarima te planine na izgradnji infrastrukture i stvaranja boljih uslova za njeno korišćenje. Svakog dana, naši vrijedni inženjerci svjedoci su poštovanja i zahvalnosti i za njih, ali i za vojsku u cjelini.Da nijesu u koliziji vojni poligoni i zaštita životne sredine, dokaz je postojanje mnogih integrisanih područja u razvijenim zemljama Evropske Unije.Dakle, ostajemo dosljedni tradicionalnoj Crnoj Gori i njenim precima, ponosni što smo dio NATO porodice, gdje sa partnerima brinemo o bezbjednosti i sigurnosti svakog pojedinca.", poručuju iz MO.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.