Dva planinara stradala prilikom uspona na planinu Lebršnik (FOTO)
Foto:GSS RS Foča

U pograničnom pojasu između CG i BIH

Dva planinara stradala prilikom uspona na planinu Lebršnik (FOTO)

Planinari iz Srbije stradali su prilikom uspona na planinu Lebršnik, u pograničnom pojasu između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Njihov nestanak prijavljen je juče, nakon čega su spasioci GSS Republike Srpske krenuli u potragu. Tjela stradalih pronađena su nekoliko stotina metara niz sipar, ispod staze.

“Na poziv 121 RUCZ i MUP-RS-a dobijamo informaciju o nestanku dvije osobe iz Srbije. Oni su bili smješteni u Hotelu Mladost NP Sutjeska i planirali su uspon na Lebršnik. U 17 sati pronalazimo tijela nastradalih planinara na 1700 metara nadmorske visine koja su se otisnula oko 200 metara niz stijene”, naveli su na FB stranici Gorske službe.

6952235711309544937698434544013302530834432n

 Kako su tijela pronađena na teritoriji Crne Gore, istragu su preuzeli istražni organi naše zemlje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.