Nova hapšenja u Nikšiću osumnjičenih za šverc droge na regionalnom nivou
ilustracija

Po nalogu SDTa

Nova hapšenja u Nikšiću osumnjičenih za šverc droge na regionalnom nivou

Nikšićani Zoran Drinčić zvani Drina, Branko Vušković zvani Vušak i Miloš Bulajić zvani Gujo uhapšeni su juče u nikšićkom naselju Željezara zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koji je formirao njihov sugrađanin Radovan Mujović (30).

Prema saznanjima “Vijesti”, uhapšeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u nastavku policijske akcije “Kargo”.

Oni su osumnjičeni za šverc droge na regionalnom nivou.

“Vijestima” je iz vrha Uprave policije nezvanično rečeno da hapšenjem Drinčića, Vuškovića i Bulajića nije završena akcija i da utvrđuju ko je još član Mujovićeve narko-grupe.

Policija provjerava da li su juče uhapšeni Željezarci na bilo koji način komunicirali sa ostalim osumnjičenima, od kad su ovi prije par dana završili iza spuških rešetaka. Odnosno, da li su po Mujovićevom nalogu pokušavali da prikriju dokaze o švercu droge.

Drinčić, Vušković i Bulajić navodno su usko sarađivali sa Mujovićem, koji važi za bliskog saradnika kavačkog kriminalnog klana.

Izvor “Vijesti” objasnio je da inspektori sektora na čijem čelu je Zoran Lazović, sumnjaju da su Drinčić, Vušković i Bulajić, kao i Mujović, njegova djevojka Milena Kankaraš (23), njegov brat Petar Mujović (19) i njihovi sugrađani Radosav Vukčević (34) zvani Raštan, Aleksandar Đurđevac (22) i M. M. (34) iz Beograda, uhapšeni 24. avgusta zbog sumnje da su organizovali šverc droge na regionalnom nivou.

Šestoro uhapšenih krajem avgusta, na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu negirali su izvršenje krivičnog djela koje im se stavlja na teret, ali je tužilaštvo tražilo od Višeg suda da ih pošalje u Istražni zatvor. Sudija za istragu prihvatio je predlog tužioca i odredio im pritvor do 30 dana.

Navodna kriminalna grupa bliska je Novljaninu Dušku Roganoviću, kojeg je policija označavala visokokotiranim članom kavačkog kriminalnog klana.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.