Marković čestitao Dan opštine Tuzi: Podrška Vlade za održivi razvoj i bolji život građana
Marković i Đeljošaj, foto: Vlada CG

Da se poštuju državni simboli jer se na taj način čuva sklad, ugled i dostojanstvo CG

Marković čestitao Dan opštine Tuzi: Podrška Vlade za održivi razvoj i bolji život građana

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je građanima i lokalnom rukovodstvu prvi Dan opštine Tuzi i poručio da će Vlada podržavati razvoj Tuzi kako bi bila prosperitetna i održiva lokalna samouprava.

Premijer je o potencijalima i projektima u najmlađoj crnogorskoj opštini razgovarao sa predsjednikom Opštine Nikom Đeljošajem, predsjednikom Skupštine opštine Fadilom Kajošajem, potpredsjednikom Opštine Ivanom Ivanajem i direktoricom Direkcije za imovinu Opštine Elvisom Redžematović, saopšteno je iz kabineta Markovića.

Zajednički je konstatovan značaj daljeg razvoja infrastrukture, kako putne tako i sveukupne društvene.

"Čelnici Tuzi su naglasili važnost i potrebu izrade detaljnih urbanističkih planova koji su uslov za nastavak procesa legalizacije ali i osnov za realizaciju brojnih najavljenih investicija, prije svega iz dijaspore.

Premijer je naglasio značaj nastavka realizacije započetih kapitalnih projekata i dodao da će se sagledati mogućnosti da se drugi projekti, od interesa za lokalnu upravu i stanovništvo Tuzi, nađu u Kapitalnom budžetu za 2020. godinu", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je saopšteno da Crna Gora svoju budućnost gradi na tradicionalnom suživotu i razumijevanju različitosti. 

"Upravo u tom kontekstu Vlada očekuje da se i u Tuzima i na svakom drugom prostoru poštuju državni simboli jer se na taj način čuva sklad, ugled i dostojanstvo Crne Gore i svih njenih građana", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.