Tivat: Prekinut lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u CG, oduzeta veća količina novca, luksuzna vozila...
Foto:Uprava policije

Uhapšeno 7 lica

Tivat: Prekinut lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u CG, oduzeta veća količina novca, luksuzna vozila...

Službenici Uprave policije su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom realizovali predmet „Manjifiko" i na taj način prekinuli međunarodni lanac krijumčarenja opojne droge kokain iz Kolumbije u Crnu Goru. Krivičnim prijava je obuhvaćeno ukupno 11 lica od kojih je do ovog momenta lišeno slobode sedam, saopštila je Uprava policije.

Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala – Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga i Specijalnog policijskog odjeljenja  su u koordinaciji i po nalozima Specijalnog državnog tužilaštva, sproveli niz mjera i radnji koje su rezultirale identifikovanjem kriminalne organizacije za koju se sumnja da se duži vremenski period bavila međunarodnim krijumčarenjem kokaina.

Krivične prijave su, kako je saopšteno, podnijete protiv ukupno 11 lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Zbog sumnje da su počinili navedena krivična djela lišeno je slobode sedam lica i to S.P, M.P, T.P, Đ.P, M.P, R.S. i B.B, sva lica iz Tivta, dok se za D.Đ. i B.M. i još dva lica intenzivno trag.", kazali su iz policije.

Kako su prenijeli mediji, uhapšeni su Srđan Pavlović, Toni Petković, Miloš Petrić, Đuro i Miloš Perović, Božidar Božović, Rade Samardžić.

Na području Tivta su, u sadejstvu sa službenicima CB Herceg Novi i OB Tivat, policijski službenici navedenih organizacionih jedinica izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na 11 lokacija.

Tom prilikom policijski službenici su, kako je saopšteno, pronašli i oduzeli predmete za koje se sumnja da potiču iz navedenih krivičnih djela. 

"Pretresima su pronađeni i oduzeti opojna droga kokain, vaga za precizno mjerenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija kao i skupocjeni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem.", saopštila je Uprava policije.

tivatpretresi

Foto:Uprava policije

Kako su dodalui, kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije vršeći pomenuta krivična djela stekli veliku imovinsku korist koju su, kako se sumnja, pokušali pranjem novca da ubace u legalne finansijske tokove.

"Uprava policije će u narednom periodu u saradanji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastaviti  sa sprovođenje finansijske istrage u odnosu na ovaj predmet.Realizacija predmeta „Manjifiko" je još jedan primjer odlične međunarodne saradnje službenika Uprave policije sa partnerskim službama drugih država.", zaključuju iz crnogorske policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.