40% smrtonosnih saobraćajnih nesreća dešava se tokom ljeta
Ilustracija

40% smrtonosnih saobraćajnih nesreća dešava se tokom ljeta

Tokom juna, jula i avgusta dogodi se 40 odsto saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, a umor vozača je jedan od najčešćih uzročnika, kazao je pomoćnik načelnika u Odsjeku za bezbjednost saobraćaja drumskog saobraćaja Uprave policije Ilija Janjušević.

"Apelovali smo i prije turističke sezone, dijelili flajere na granici, da vozači koji žele da odmaraju u Crnoj Gori, koji putuju svojim vozilom, putuju kada su najodmorniji. Nažalost, često se dešava da turisti krenu kasno uveče ka Crnoj Gori, pa u ranim jutarnjim satima budu pospani i u takvim situacijama, nažalost, dolazi do saobraćajnih nezgoda.  Naravno, nije samo umor uzrok tih saobraćajnih nezgoda, tu su i prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i svi drugi prekršaju koji mogu doprinijeti", objasnio je on za TVCG.

Kako je poručio Janjušević, angažovano je svo raspoloživo ljudstvo i tehnika u pojačanim kontrolama.

 "I pored naših preventivnih aktivnosti, pojačanih kontrola učesnika saobraćaja, imali smo ovog vijenda četiri saobraćajne nesreće sa pet žrtava", naglasio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.