Bošnjak: Marković da podnese ostavku
Branka Bošnjak

Zbog dodijeljenih stanova

Bošnjak: Marković da podnese ostavku

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak pozvala je premijera Dušak Markovića da podnese ostavku zbog toga što smatra da spisak funkcionera koji su dobili stanove i kredite od Vladine komisije otkriva “svu drskost, bahatost i nezaježljivu pohlepu” vlasti.

Bošnjak je navela da je jasno da se radi o protivzakonitom poslu.

“Jer su odabranim visokim DPS funkcionerima, dodijeljeni stanovii krediti, iako su već od države dobijali po nekoliko stanova i kredita, ili su stambeno veoma situirani i sa vrlo visokim primanjima”, istakla je ona.

Ukazujući da su na spisku mnogi tužioci,  predsjednica vrhovnog suda, mnoge sudije, direktor Agencije za sprečavanje korupcije, visoki policijski dužnosnici, direktor Poreske uprave.

“Sad je jasno zašto su oni štitili kriminalce i nijesu reagaovali na brojne naše inicijative i dokaza o kriminalnim radnjama i vezama sa samim vrhom režima. Ovaj put želim da istaknem i to da me ne čudi što još, evo mjesecima, nema reakcije Ustavnog suda na moj zahtjev za ocjenu ove sramne Odluke po kojoj se ovako čašćavaju stanovnima I kreditima, jer se evo i predsjednik Ustavnog suda i neke od sudija nalaze na ovom spisku, a već su imali itekako dobro riješeno stambeno pitanje, naravno o trošku države”, naglasila je Bošnjak.

Bošnjak traži od Markovića i od kako je navela, njegove bratije da podnese ostavku, jer ovo razotkriva svu drskost, bahatost i nezaježljivu pohlepu režima.

Dodajući da većina ovih dobitnika nije ni u imovinskim kartonima i kako je kazala, čašćeni su od države stanom ili kreditom. 

Pojašnjavajući da u evropskim državama stan na usluzi samo može imati Premijer ako nije stambeno obezbijeđen i vraća ga kad završi mandat.

“Tražim da mi konačno dostavite puni spisak svih onih koji su dobili stanove I kredite, od donošenja sramne, protivustavne Odluke o načinu I kriterijumima za rješavanje stambenih pitanja funkcionera”, poručila je Bošnjak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.