Crveni polumjesec Republike Turske donirao kurbane širom Crne Gore
Foto: AA

U saradnji sa Islamskom zajednicom CG

Crveni polumjesec Republike Turske donirao kurbane širom Crne Gore

Crveni polumjesec Republike Turske, u saradnji sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori, danas je organizovao žrtvovanje kurbana, koji će biti podijeljeni u gradovima širom zemlje.

Zahvaljujući uplatama građana Turske, u Crnoj Gori će ovim povodom biti organizovano žrtvovanje 150 krupnih kurbana. 

U fabrici "Franca" u Bijelom Polju, u prisustvu članova organizacije Crvenog polumjeseca i predstavnika Islamske zajednice u Crnoj Gori, pristupilo se realizaciji prinošenja kurbana. 

Gurkan Tulek, koordinator ove organizacije za Crnu Goru, kazao je da će u ime turskog polumjeseca biti zaklano 150 krupnih grla, čiji su donatori 1.050 osoba. 

“Svu stoku koja je predviđena za klanje smo prekontrolisali, tako da mogu da zaključim da su ispunjeni svi uslovi za klanje kurbana. Kurbani će se klati dva dana i dijeliti širom Crne Gore”, kazao je Tulek. 

2019081123773160546731635Web

Foto: AA

Među predviđenih 150 kurbana koji se kolju u Crnoj Gori je i kurban ministra vanjskih poslova Turske Mevluta Čavušoglua. 

Ispred Islamske zajednice u Crnoj Gori klanju kurbana prisustvovao je Enis Burdžović, pomoćnik reisa i glavni imam u Bijelom Polju.

689151461267064506805751748260135633158144n1

Foto: AA

“Ono što nama puno znači jeste njihova pažnja, da ne zaboravljaju Crnu Goru, koja je mala država, ali ipak bitna tačka Crvenog polumjeseca Republike Turske. Zbog toga im i jesmo neizmjerno zahvalni i cijenimo njihovo prisustvo. Njihovi kurbani dolaze u sigurne ruke i mi smo tu da njihovi kurbani dođu u ruke onih kojima su potrebni. Moram napomenuti da dio kurbana poklanjaju i učenicima medrese 'Mehmet Fatih' u Podgorici i Rožajama, mi kao Islamska zajednica im dugujemo zahvalnost”, rekao je Burdžović. 

Crveni polumjesec Republike Turske dijeli kurbane širom svijeta od 1868. 

Anadolija

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.