DF: Predstavnik CG na ustaškom piru, uvreda za svaku žrtvu

DF: Predstavnik CG na ustaškom piru, uvreda za svaku žrtvu

Tradicionalna Crna Gora osuđuje zločinačku "Oluju'", a nasljednici politike crnogorskih ustaša šalju predstavnika u Knin, saopšteno je Demokratski front (DF).

"Prije 24 godine, u zločinačkoj akciji "Oluja", hrvatski ekstremisti su pobili na hiljade Srba, a sa njihovih vjekovnih ognjišta protjerali više od 250.000. Ubijani su djeca, žene, starci, a zločinci su imali snažnu podršku pojedinih NATO država i njihovih službi. Međutim, do danas niko nije odgovarao za ove zločine, čime je Haški sud pokazao da je antisrpska institucija, koja je formirana da sudi Srbima i njihovim liderima", navodi se u saopštenju DF iz kojeg kažu da režim u Crnoj Gori i na primjeru "Oluje" pokazuje svoje izdajničko lice. 

"Umjesto osude ovoga stravičnog zločina, crnogorska vlast ponovo šalje svog predstavnika u Knin, da učestvuje u ustaškom piru i proslavlja najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. Time su pljunuli i na svaku žrtvu iz Crne Gore koja je nastradala od strane hrvatske vojske i paravojske, na mučenike iz Lore koji su ubijani na najmonstruozniji način. Taj koji bude prisustvovao obilježavanju "Oluje" ne predstavlja Crnu Goru", naveli su iz DFa uz konstataciju da je većina građana ogorčena zbog, kako stoji, namjere vlasti da slavi zločine nad srpskim narodom.

Predsjednici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije te članovi predsjedništva DF Andrija Mandić i Milan Knežević će, kako su najavili, prisustvovati "Danu sjećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj zločinačkoj akciji "Oluja" koji će biti obilježen na platou ispred manastira Krušedol". 

Tako će, poručuju,  "oni koji predstavljaju tradicionalnu Crnu Goru i koji se bore za vrijednosti naših predaka biti sa svojim narodom na Danu sjećanja na srpske žrtve, dok će nasljednici Sekule Drljevića i politike crnogorskih ustaša biti na obilježavanju "Oluje".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.