Kako da se jaja ne pokvare
Foto: Ilustracija

Kako da se jaja ne pokvare

U vrelim ljetnjim danima teško je sačuvati namirnice od kvarenja, pogotovo ako su veoma osjetljive, kao što su to, primjera radi, jaja. Na njih treba obratiti pažnju još prilikom kupovine.

Prije nego što ih kupite, otvorite kutiju u kojoj se nalaze i provjerite da li su prljava i cijela. Ako su čista i cijela, držite ih obavezno u frižideru, ali ne u vratima (tu je temperatura viša nego na polici) gdje je predviđeno, već u originalnoj ambalaži. Tu će se najbolje sačuvati ljuska i spriječiti isušivanje i prodor mirisa karakterističnih za frižider.

Ukoliko stoje duže u frižideru, jaja treba da iskoristite za kolače koji se peku na visokim temperaturama ili ih tvrdo skuvajte za doručak. Zdravstveni stručnjaci savjetuju da se potroše najduže za tri do pet nedjelja od momenta kupovine. Ako se ne pojedu odmah nakon kuvanja, najduže posle tri dana boravka u frižideru treba ih baciti, pišu Novosti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.