Bijelo Polje:  Završena I faza kolektora, godinu će trajati testiranje
Sa sastanka

Bijelo Polje: Završena I faza kolektora, godinu će trajati testiranje

Radovi na izgradnji prve faze kolektora za prečišćavanje otpadnih voda uspješno su završeni, danas je konstatovano na sastanku tima za implementaciju i praćenje izgradnje kolektora Opštine Bijelo Polje.

Prva faza izgradnje podrazumijevala je projektovanje i izgradnju glavnog kolektora i dijela sekundarne kanalizacione mreže u centralnoj i industrijskoj zoni grada.

Predsjednik Opštine Petar Smolović, najavio je nastavak realiizacije značajnog projekta, kroz izgradnju postrojenja.

 „Sredstva za realizaciju druge faze su obezbijeđena, jedan ugovor je potpisan sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, drugi dio je grant „Westen balkan“ fonda i ta dva ugovora su vrijednosti 6,3 miliona eura. Riješeni su svi imovinski odnosi i što se nas tiče međunarodni tender već sjutra može da bude raspisan“ rekao je Smolović, prenosi opštinski sajt.

Ivan Lagator predstavnik delegacije EU u Crnoj Gori je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će uskoro biti nastavljeni radovi na ovom velikom projektu.

On je podsjetio da će u narednih godinu dana trajati faza testiranja dijela koji je završen i u kojem će najviše posla imati Vodovod i Izvođač radova.

„Današnji sastanak smo iskoristili da se Vodovod i izvođač usaglase oko termina, odnosno dinamike testiranja pumpnih agregata i njihovog puštanje u rad“, kazao je on.

Sredstva za izgradnju prve i najkompleksnije faze ovog veoma važnog objekta u iznosu 3,1 milion eura obezbijedili  su  EU, Opština Bijelo Polje i Direkcija za izgradnju i investicije, a izvođač radova je bila firma “Ludwig Pfeiffer” iz Njemačke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.